Nagykanizsa Város Tortája

Nagykanizsa Város Tortája

A KonTuRplusz Egyesület, mint “Nagykanizsa 2019. évi Város Napja” elnevezésű rendezvény szervezője Nagykanizsa 25. Város Napjának évfordulója tiszteletére “Nagykanizsa Város Tortája” elnevezéssel tortasütő pályázatot hirdet.

A kétfordulós megmérettetésben legjobbnak bizonyult „édes munkákat” árusítani fogjuk, a díjazásra (a támogatók jóvoltából) értékes tárgyjutalom áll a szakmai zsűri rendelkezésére.
A pályázati kiírás a www.konturplusz.hu oldalon megtekinthető. További információ a +36-30/47-48-506-os telefonon kérhető.

KonTuRplusz Egyesület
felhívása tortasütő versenyre

Idén ünnepeljük Nagykanizsa 25. Város Napját. Ebből az alkalomból hirdetjük meg a tortasütő versenyünket.

Célunk a közösségépítés és a városi értékek megerősítése a jubileumi rendezvény méltó megünneplése. Szeretettel szólítunk meg minden Nagykanizsa városában található cukrászatot, éttermet, vendéglátó és gasztronómiai egységet, hogy vegyenek részt „Nagykanizsa Város Tortája” elnevezésű pályázatunkon.
A pályázat keretében csak tortával lehet nevezni, amelyek közül a zsűri az általa legjobbnak ítélt süteménynek a „Nagykanizsa Város Tortája” címet adja. Egy pályázó egy versenymunkával indulhat. A tortának mind megjelenésében, mind alapanyagában, ízeiben Nagykanizsa, illetve Murafölde jellegzetességeit kell megjelenítenie.

Pályázati információk
A pályázat befogadásának feltételei, hogy egyrészt a cukrászat, étterem, vendéglátó és gasztronómiai egység:
– működését illetően megfelel a jogszabályi előírásoknak,
– telephelye Nagykanizsán található.
másrészt a pályázatra benyújtott torta:
– Nagykanizsa, illetve Murafölde jellegzetességeit ízvilágát képviseli
– ízharmóniát képvisel,
– természetes hozzávalókat tartalmaz,
– kreatív új ötlet és saját receptúra szerint készül,
– mindennapos elkészítésre alkalmas receptúrán alapul, nem kizárólag artisztikai célú dísztorta

Verseny leírása

A verseny két részből áll. A nemes vetélkedőn indulni szándékozó versenyző először tervezze meg, majd készítse el az „édes pályamunkát”. Ha elégedett az eredménnyel, akkor fényképezze le a művét, és a fotót (a tészta típusa, tölteléke, díszítése, a pontos anyagmennyiségek a recepttel), a készítés leírásával együtt juttassa el a KonTuRplusz Egyesület e-mail címére (konturplusz@gmail.com) 2019. március 29-én 24 óráig. Az e-mail tárgyaként „Nagykanizsa Város Tortája” elnevezés mellett semmit sem kell feltüntetni. A jelentkezés során meg kell adni a pályázó pontos nevét, címét, mobil telefonszámát és e-mail elérhetőségét, továbbá a receptet, valamint csatolni kell a tortáról készített képeket. A beérkezett recepteket és képeket a zsűri értékeli.

A pályázat leadása
KonTuRpusz Egyesület

A pályázatot elektronikusan kell elküldeni a konturplusz@gmail.com címre.
A 2. fordulóba jutottakat legkésőbb 2019. április 5-ig értesítjük. A többiek az egyesület Facebook oldalán (www.facebook.com/konturplusz) tájékozódhatnak az eredményről.

A sütemények értékelése

Az első akadályt sikeresen vett pályázóknak a kész tortájukat vagy süteményüket a bírálat napján magukkal kell hozniuk. A torták alapterülete legfeljebb 28*28 cm lehet, a süteményeket úgy kell szeletelni, hogy azokból legalább 10 szelet ekkora helyen elférjen. A zsűrizésre 2019. április 12-én (péntek) 15:00 órakor kerül sor a Nagykanizsai Szakképzési Centrum Thúry György Szakképző Iskola tankonyhájában. A süteményeket 14:30-ra kell odavinni, és 30 perc alatt kell a szervezők által biztosított tálcán (a magukkal hozott kellékek felhasználásával) elrendezni a fehér abrosszal leterített asztalon. A zsűri kinézet, íz, állag, eredetiség, kreativitás alapján fogja megítélni a munkákat! A zsűrizés végét minden résztvevőnek meg kell várnia, hogy a sütemény és készítője beazonosítható legyen, enélkül a zsűri az adott munkát a versenyből kizárja. A bírálat után a süteményeket felajánljuk.

A pályázók jutalmazása és a díjkiosztás

A hivatalos eredmény kihirdetésére és a díjak átadásra 2019. április 27-én „Nagykanizsa 2019. évi Város Napja“ elnevezésű rendezvényen kerül sor. A pontos időpontot plakátokon hirdetjük, a díjazottaknak értesítést küldünk. A versenyzők számától és a verseny színvonalától függően, a zsűri az I-III. helyezettet díjazza tárgyjutalommal, emellett oklevéllel is tanúsítjuk a cím elérését, illetve a helyezést. A zsűrinek joga van bármely cím vagy helyezés visszatartására.

A nyertes sütemény utóélete

A 2. fordulóba jutott pályázók az értékelés helyszínén történt regisztrálásukkor aláírásukkal lemondanak minden kapcsolódó jogukról a KonTuRplusz Egyesület javára, s egyben hozzájárulnak ahhoz, hogy „alkotásuk” (a készítő és pályáztató KonTuR+ Egyesület nevének feltüntetése mellett) „Nagykanizsa Város Tortája” néven szerepeljen a továbbiakban. A szakmai zsűrinek joga van ahhoz, hogy (az alkotó tájékoztatása mellett) a jobbítás szándékával változtatásokat hajtson végre. A legjobbnak ítélt süteményt az arra jelentkező cukrászdák — az elnyert címet, mint nevet használva, a sütemény leírása és a készítőről szóló információ kifüggesztése mellett — (május 1-től kezdődően, a KonTurplusz Egyesülettel és a velük kötött megállapodásban rögzített időpontig és feltételek szerint) árusíthatják.

További információ
KonTuRplusz Egyesület (szervező)
+36-30/47-48-506
konturplusz@gmail.com

Vissza

Ha tetszik az oldal, és amit képviselünk, ha naprakész akarsz lenni, akkor ne habozz!

Kövess minket >

konturplusz@gmail.com

+36-30/47-48-506