Olimpiai, világ- és Európa-bajnok ikonok is részt vesznek a kétnapos kanizsai kajak-kenu konferencián. A több mint száz sportoló, edző és vezető ma például elemzéseket hallhatott a riói ötkarikás játékokról, mások mellett Storcz Botondtól, a felnőtt válogatott vezetőedzőjétől. A szakmai program holnap folytatódik.

A kajak-kenu az egyik magyar sikersportág, Rióban versenyzőink három aranyat lapátoltak össze. Mint azt Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke elmondta: „Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy az elmúlt, immáron hat olimpián a három aranyérmes átlagot tudjuk hozni, ami csodálatos dolog. Közben 20 év alatt szinte megháromszorozódott a kajak-kenu szakosztályok száma, s ugyanígy a résztvevő sportolók száma.” Sári Nándor irányításával – és a város támogatásával – Kanizsán is egyre sikeresebb és eredményesebb a kajak-kenu klub. Egykori mesterének munkáját Kammerer Zoltán is figyelemmel kíséri. „Egészen fiatalon kerültem Nándihoz, 19-20 éves koromban, és 34 éves koromig „gyilkoltuk” egymást. Nagyon szép időszak volt az életemben ez a 15 év, sőt, ez volt karrierem legfényesebb szakasza. Jó érzés látni, hogy itt újra erőre lelt, és építette a kanizsai klubot szinte a nulláról, s úgy tudom, hogy egészen jól állnak és szép eredményeket szereznek” – fogalmazott a háromszoros olimpiai és világbajnok kajakozó.

A fiatalok más sportműhelyekben is remekelnek, a magyar utánpótlás zsinórban szállítja a világversenyekről az érmeket. Kérdésünkre Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, a felnőtt válogatott vezetőedzője elmondta: „Az utánpótlás eredményességét tekintve jóval erősebb, mint a felnőtt mezőny, tehát az utánpótlás korúak a világversenyeken remekelnek, szinte majdnem minden szakágban mi vagyunk a legjobbak.” Storcz Botond szerint ez szinte örökletes, a sportág hagyománya és a felhalmozott tudás ugyanis generációról generációra száll, és a sok munka mellett ez az alapja a sikernek.

Vissza

Ha tetszik az oldal, és amit képviselünk, ha naprakész akarsz lenni, akkor ne habozz!

Kövess minket >

konturplusz@gmail.com

+36-30/47-48-506