16. Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál

2019. szeptember 13-14.
FELHÍVÁS ÉS VERSENYKIÍRÁS
Nagykanizsa a Dödölle fővárosa! A nemzeti értéktárban szereplő kedvelt krumplis ételnek, a
dödöllének nagy hagyománya van Zala megyében. Hasonló étkekkel az ország különböző
tájegységein is találkozhatunk, azonban az eredeti dödölle Murafölde fővárosához,
Nagykanizsához, illetve környezetéhez kötődik. Ezt a tájjellegű ételünket minél szélesebb
körben igyekszünk bemutatni, színvonalas színpadi és egyéb produkciókkal ötvözve immáron
16. alkalommal a “Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál” keretében.
Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata az idei évben is a KonTuRplusz
Egyesületet bízta meg a rendezvény megszervezésével. Az egyesület célja a dödölle, és a
magyar – elsősorban zalai – borok népszerűsítése, Nagykanizsa város idegenforgalmi
vonzerejének növelése.
Murafölde legnagyobb gasztronómiai fesztiváljának kiemelt programja a dödölle
főzőverseny, amelynek gasztronómiai fővédnöke Borda Attila mesterszakács, az Első Magyar
Fehérasztal Lovagrend tagja, az ötcsillagos sárvári Spirit Hotel séfje.
A 16. Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál helyszíne: Nagykanizsa, Erzsébet tér és
környéke
A főzőverseny időpontja: 2019. szeptember 14. (szombat) 10-16 óra között
Minden érdeklődőt szeretettel várunk településünkre, hogy ismerje meg minél jobban
kulturális és gasztronómiai értékeinket!
Ha tetszik az oldal, és amit képviselünk, ha naprakész akarsz lenni, akkor ne habozz!
Kövess minket >