16. Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál

2019. szeptember 13-14.

FELHÍVÁS ÉS VERSENYKIÍRÁS

Nagykanizsa a Dödölle fővárosa! A nemzeti értéktárban szereplő kedvelt krumplis ételnek, a
dödöllének nagy hagyománya van Zala megyében. Hasonló étkekkel az ország különböző
tájegységein is találkozhatunk, azonban az eredeti dödölle Murafölde fővárosához,
Nagykanizsához, illetve környezetéhez kötődik. Ezt a tájjellegű ételünket minél szélesebb
körben igyekszünk bemutatni, színvonalas színpadi és egyéb produkciókkal ötvözve immáron
16. alkalommal a “Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál” keretében.

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata az idei évben is a KonTuRplusz
Egyesületet bízta meg a rendezvény megszervezésével. Az egyesület célja a dödölle, és a
magyar – elsősorban zalai – borok népszerűsítése, Nagykanizsa város idegenforgalmi
vonzerejének növelése.

Murafölde legnagyobb gasztronómiai fesztiváljának kiemelt programja a dödölle
főzőverseny, amelynek gasztronómiai fővédnöke Borda Attila mesterszakács, az Első Magyar
Fehérasztal Lovagrend tagja, az ötcsillagos sárvári Spirit Hotel séfje.

A 16. Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál helyszíne: Nagykanizsa, Erzsébet tér és
környéke

A főzőverseny időpontja: 2019. szeptember 14. (szombat) 10-16 óra között
A dödölle versenyhez szükséges burgonya mennyiséget a Pannon Egyetem Burgonyakutatási
Központja biztosítja.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk településünkre, hogy ismerje meg minél jobban
kulturális és gasztronómiai értékeinket!

A FŐZŐVERSENY KIÍRÁSA ÉS JELENTKEZÉSI LAP letöltése (PDF)

Vissza

Ha tetszik az oldal, és amit képviselünk, ha naprakész akarsz lenni, akkor ne habozz!

Kövess minket >

konturplusz@gmail.com

+36-30/47-48-506